Activiteiten in Drenthe

Activiteiten in Drenthe

Drenthe is een prachtige omgeving, waar u heel veel van de natuur kunt genieten. En dat houdt dus ook in dat er heel erg veel activiteiten in Drenthe te doen zijn. Het hele jaar door valt er wel iets in deze mooie provincie te beleven, voor zowel kinderen als volwassenen, binnen en natuurlijk ook buiten.

Dierentuinen in Drenthe

Een van de activiteiten in Drenthe die leuk zijn om te bezoeken zijn de dierentuinen in Drenthe. Zo is er bijvoorbeeld de dierentuin in Emmen, waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op afkomen. De dierentuin is geheel veranderd en heeft nu Wildlands Adventure Zoo Emmen, waar u naast het kijken naar alle dieren ook tal van andere activiteiten kunt beleven, zoals overdekt spelen in Animazia een heus speelparadijs voor alle kinderen die van klimmen en andere leuke dingen houden. Verder is de dierentuin verdeeld in Jungola, Serenga en Nortica. De dierentuin in Emmen is een geweldige ervaring voor jong en oud!

In Orvelte vindt u de Zoo Bizar, een kleinschalige dierentuin waar de persoonlijke aandacht voor zowel mens als dier centraal staat en in Vogelpark Ruinen vindt u allerlei unieke Nederlandse weide- en waadvogels. En dat is slechts een kleine greep uit alle dierentuinen die er in Drenthe te vinden zijn!

Hunebedcentrum in Borger

Wat ook een leuke en vooral ook leerzame activiteit in Drenthe is om te ervaren is een bezoekje aan het Hunebedcentrum in Borger. Hier komt u werkelijk alles over de hunebedden te weten, wie ze gebouwd hebben en waarvoor ze werden gemaakt en nog veel meer, helemaal terug tot aan de prehistorie. Een geweldige manier voor jong en oud om meer over de hunebedden te weten te komen.

Musea in Drenthe

Ook heeft Drenthe meer dan genoeg musea voor u in de aanbieding. U kunt terecht in het museum van papierknipkunst in Westerbork, maar ook bijvoorbeeld in het Nationaal Gevangenismuseum te Veenhuizen. Er zijn musea over kaasmaken, over de natuur en nog veel meer, zowel traditionele musea als openluchtmusea, zoals openluchtmuseum Ellert en Brammert. Kijk uw ogen maar uit in de vele musea die het prachtige Drenthe u te bieden heeft.

Natuurgebied Havelterberg

In dit prachtige natuurgebied kunt u eindeloos ver wandelen en genieten van twee hunebedden die daar zijn geplaatst. Ook is er informatie over de hunebedden te lezen die u vast nog niet wist. Het is een geweldig uitgestrekt gebied met een vlakke omgeving maar ook zandvlaktes en bossen die op de Havelterberg groeien. Genieten van de heide die in bloei staat en nog veel meer moois. Vlakbij is ook een speeltuin aanwezig waar de kinderen lekker kunnen spelen (met mooi weer in de zomer is ook waterpret mogelijk!) en u kunt daar van een snack genieten, terwijl ernaast een heerlijk restaurantje ligt waar u voor een goede prijs zalig kunt dineren.
De activiteiten in Drenthe zijn er om het hele jaar door van te kunnen genieten. Van kleinschalige leuke dingen tot groots opgezette evenementen voor alle leeftijden. Gewoon genieten op uw gezamenlijk dagje uit. Da’s nou Drenthe!


Reageren is niet mogelijk.