Bezienswaardigheden in Drenthe

Bezienswaardigheden in Drenthe

Voor bezienswaardigheden kunt u in Drenthe natuurlijk goed terecht. Er is heel veel in Drenthe te bekijken en te beleven. Hieronder kunt u een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Drenthe vinden om eens op uw gemak in het weekend te gaan bezoeken.

De hunebedden

Drenthe is bekend onder andere door zijn vele hunebedden die her en der over de mooie landschappen van Drenthe zijn verspreid. Sommige mensen noemen de hunebedden ook wel Dolmen. Vaak staan er een aantal grote stenen recht overeind terwijl er een platte steen op gelegd is. Deze zijn vaak bij de ingang van het hunebed aan de zuidzijde te vinden. Vroeger werden de hunebedden naar men zegt gebruikt als grafkamers. Het grootste hunebed is bij de plaats Borger te vinden, naast het Hunebedcentrum, wat zeer zeker ook een bezienswaardigheid is. Ook zijn er twee hunebedden bij de Havelterberg bij het gezellige dorp Havelte te vinden.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork bij de plaats Hooghalen laat ons een bijzonder stuk geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zien. Het kamp heeft meerdere functies gehad. Zo is het een vluchtelingenkamp als ook een militair kamp geweest, Natuurlijk staat het kamp het meest bekend als Joods doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Herinneringscentrum wordt u meer verteld over dit stuk geschiedenis. Als u goed oplet zult u merken dat er op het terrein van kamp Westerbork geen enkele vogel fluit, iets wat aansluit bij de rampzalige gebeurtenissen. Desondanks is het zeker een bezoek waard.

De Nationale Parken in Drenthe

In Drenthe zijn er maar liefst drie grote Nationale Parken te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het 31 vierkante kilometer tellende Nationale park Drents-Friese Wold, waar dorpjes als Appelscha en Wapse te vinden zijn. Dan is er ook nog het Nationale Park Dwingelderveld, wat met zijn 37 vierkante kilometer wel wat kleiner van stuk is, maar natuurlijk niet minder mooi. Het speciale of bijzondere aan dit park is het verhoogde wandelpad en de hoeveelheid vennen die er aanwezig zijn. Het derde park is het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa op een ongelooflijke 100 vierkante kilometer zijn er maar liefst 16 dorpen te vinden. Heerlijke plekken om eens lekker te gaan wandelen of fietsen om zo de mooie Drentse natuur in u op te kunnen nemen.

Er zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden in Drenthe om van te kunnen genieten. Er is ontzettend veel natuur aanwezig maar dankzij de vele musea is er ook meer dan voldoende cultuur om op te snuiven. De vele bezienswaardigheden die er in Drenthe te vinden zijn zullen u nog wel eventjes zoet houden, maar ze zijn het bezoeken en bekijken dan ook meer dan waard. Vooral tijdens de zomermaanden is het in Drenthe een drukte van belang en worden er ook tal van leuke activiteiten bij de bezienswaardigheden in Drenthe gepland, waardoor het bezoeken hiervan natuurlijk een heel stuk leuker wordt. Kom gerust eens naar Drenthe en bewonder alle mooie bezienswaardigheden die het prachtige Drenthe u te bieden heeft.


Reageren is niet mogelijk.