Chaletrenovatie; waarom kunststof het antwoord is

Chaletrenovatie; waarom kunststof het antwoord is

Een mooi chaletje is een prachtig bezit. Wie een chalet heeft, kan er heerlijk vakantie in vieren en heeft altijd een plekje om zich terug in te trekken. Maar, wie niet goed voor zijn chalet zorgt, zal er snel achterkomen dat ook dit een bron van zorgen kan zijn. Immers; de bekleding van een chalet kan snel verslonzen als je het niet schoonhoudt of onderhoudt. Daarom is chaletrenovatie een prima idee; het zorgt ervoor dat je chalet van top tot teen behandeld wordt en je straks weer zorgeloos je vakantie kunt vieren. Het toverwoord? Kunststof.

Canexel vervangen

Allereerst is er de aanpak van Canexel. Dit is een gevelbekledingsysteem dat bestaat uit geperste houtvezels en voorzien is van een laklaag. Dit materiaal werd in het verleden veel gebruikt voor chalets, maar ook voor stacaravans. Het heeft een isolerende werking en de gedachte was, dat het niet zou kromtrekken of kopscheuren zou oplopen. Echter, in de praktijk blijkt Canexel last te krijgen van houtrot en is het slecht bestand tegen weersinvloeden. Dit levert rotte plekken op die in Canexel niet meer te herstellen zijn. Het vocht is dan al doorgedrongen in de geperste houtvezel en dan is schilderen ook al geen optie meer. Canexel vervangen is in zulke gevallen de enige oplossing.

Kunststof gaat tientallen jaren mee

En daar komt kunststof om de hoek kijken. Kunststof gaat namelijk niet rotten en heeft ook geen schilder nodig om eens in de zoveel tijd behandeld te worden. Wanneer je Canexel vervangt door kunststof gevelbekleding, ben je gelijk van alle problemen af. Niet alleen hoef je nooit meer bang te zijn dat je gevel last krijgt van regen, wind of andere elementen, de kleurvastheid van kunststof betekent ook dat het gewoon niet meer nodig is om het te schilderen. Kunststof is UV-bestendig en verbleekt dus niet als het in de volle zon staat. Met andere woorden: kunststof gaat tientallen jaren mee en staat centraal in de renovatie van je chalet of stacaravan. Het enige wat je moet doen, is het af en toe schoonmaken. Maar dat is een koud kunstje vergeleken met het onderhoud dat hout of Canexel nodig heeft.

Kunststof komt in allerlei kleuren en uitvoeringen

Wie kunststof neemt, weet zich verzekerd van het feit dat het in allerlei verschillende kleuren en uitvoeringen komt. Dat betekent dat er geen limiet is aan wat je kan doen; wil je je chalet een compleet nieuw voorkomen geven door een nieuwe kleur te gebruiken? Geen enkel probleem. En hou je van een houtlook, maar wil je niet te maken hebben met het onderhoud dat hout kan eisen? Kunststof kan deze houtlook perfect imiteren. Zo goed zelfs, dat het niet van echt te onderscheiden is. Dit maakt van kunststof niet alleen een buitengewoon gebruiksvriendelijk materiaal, maar ook nog eens zeer divers. Met andere woorden; kunststof is de perfecte oplossing voor al je problemen met onderhoud aan je chalet. En met een goed gerenoveerd chalet, kan je weer vele jaren zorgeloos vakantie vieren in je eigen, kleine home away from home.


Reageren is niet mogelijk.