De vele voordelen van een systeemplafond

De vele voordelen van een systeemplafond

Een systeemplafond, dat is toch iets voor een saai kantoor? Dat kan dan weliswaar de gedachte zijn geweest in een ver verleden, maar tegenwoordig vind je systeemplafonds in allerlei verschillende gebouwen. En dat is niet zo gek, want wie zich er even in verdiept, zal zien dat systeemplafonds allerlei voordelen bieden ten opzichte van andersoortige plafonds. En dat is natuurlijk flink wat waard.

De installatie verloopt makkelijk en snel

Allereerst de installatie. Deze verloopt bij een systeemplafond in Drenthe bijzonder gemakkelijk en bijzonder snel. Dat heeft allemaal te maken met de manier waarop de constructie in elkaar zit; dit is namelijk anders dan bij een plafond van bijvoorbeeld gipsplaten. Bij dit soort plafonds is de installatie een hele klus. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de platen goed aan het plafond gehecht kunnen worden, waarna je ze met tientallen schroeven vast moet draaien. Echter, die schroefgaten wil je natuurlijk niet zien en dus ga je die stuk voor stuk afdichten. Is dit eenmaal gedaan, dan zal je die afgedichte gaten ook moeten schuren, zodat je er niets meer van ziet. Niets van dat alles bij een systeemplafond; hierbij wordt simpelweg de constructie aangebracht, waarna de platen erin worden gelegd. De totale installatie duurt meestal niet meer dan een dag. 

Bij schade is het snel hersteld

Heb je schade aan je systeemplafond? Dan is het slechts een kwestie van de plaat in kwestie verwijderen en deze vervangen door een nieuw exemplaar. Moeilijker is het niet. Hiervoor hoef je niet eens een expert te laten komen, want dit is zo’n beetje het makkelijkste klusje dat er maar bestaat. Vergelijk dit met het gedoe dat komt kijken bij het herstellen van een beschadigde gipsplaat en je weet hoeveel tijd en zorgen dit kan besparen. 

Het ruimt lekker op

Omdat een systeemplafond altijd een beetje ruimte laat tussen de platen en de verdieping erboven, wordt een ruimte gecreëerd die gebruikt kan worden om leidingen en kabels weg te werken. Dit geeft de ruimte een veel opgeruimder voorkomen en maakt van het systeemplafond een manier om gewoon een nettere omgeving neer te zetten. Door de kabels boven de platen te laten lopen, zal je er ook niet over struikelen en werk je ze netjes weg. En moet je er toch even bij? Dan til je een plaat op en kan je gemakkelijk bij de kabels komen. Het gemak van systeemplafonds is ongekend en dat uit zich op allerlei manieren, waaronder deze.

Ze zijn veelzijdig

Natuurlijk kent iedereen de bekende systeemplafonds, maar wist je dat ze in allerlei soorten en maten komen? Wie graag een plafond zoekt met een wat meer voorkomende uitstraling, kan dit gemakkelijk vinden. Deze plafonds worden dan ook meer en meer gebruikt in plekken met een wat sjieker uiterlijk. Denk aan ontvangsthallen, lobbies in hotels, noem maar op. Dit soort plafonds hebben alle gemakken van de bekende systeemplafonds, maar zien er net even wat voorkomender uit. Deze veelzijdigheid is een belangrijk onderdeel van de populariteit.


Reageren is niet mogelijk.