Het gevaar van een gaslekkage

Het gevaar van een gaslekkage

Een gaslekkage kan erg gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk om hier veilig mee om te gaan. Gas wordt vaak in een woning gebruikt voor de verwarming of het fornuis. Het is dus een essentieel middel dat nodig is voor het dagelijks leven. Er gebeuren echter wel eens gas ongelukken door een lekkage. Het is belangrijk om bewust te zijn van de gevaren zodat je veilig ermee om kan gaan en ongelukken kan voorkomen. 

Vergrootte kans van een gaslekkage

Een lekkage gebeurt natuurlijk niet zomaar. Er is een bepaalde reden waarom de lekkage ontstaat. De oorzaak is vaak onzeker waardoor een lekkage onverwachts kan gebeuren. De kans op een gaslekkage is groter bij oudere woningen. Dit komt doordat een gasinstallatie verouderd wordt en kan beginnen te lekken. Vooral bij oudere woningen of een verouderde gasinstallatie is het belangrijk om goed te letten op gaslekken. 

Gevaar van een gaslek

Wanneer je nog een fornuis hebt dat loopt op gas, heb je een grotere kans op een lekkage. Omdat het gas erg brandbaar is, zorgt een lekkage ervoor dat er explosies kan ontstaan in de woning. Dit gebeurt wanneer er genoeg gas in de woning zit en er ergens een vonkje of vuur ontstaat. Het gas in de woning zal daardoor in een keer in brand vliegen. Wanneer je een lekkage constateert, is het daarom belangrijk om absoluut geen vuurtje op te steken. Gas heeft normaal gesproken geen geur. Daardoor is het erg lastig om gas in een woning te constateren. Echter is er aan het gas een luchtje toegevoegd waardoor het makkelijk wordt om een lekkage te identificeren. Bij een lekkage is het belangrijk om het gas zo snel mogelijk af te sluiten en de ruimte te ontluchten. Zet daarom de ramen en deuren open en schakel een loodgieter in.


Reageren is niet mogelijk.