Loopt uw wasbak niet goed door? Dit kunt u doen bij een verstopping!

Loopt uw wasbak niet goed door? Dit kunt u doen bij een verstopping!

Een verstopping is natuurlijk niet fijn en dit wil je zo snel mogelijk oplossen. Een verstopte wasbak kan erg hardnekkig zijn waardoor het lastiger wordt om het weer te ontstoppen. De tips die je hier vindt kunnen je helpen om zelfs de hardnekkige verstoppingen weer te ontstoppen. Zo hoef je zelf niet iemand in te huren om het werk voor je te doen en kun je een hoop geld besparen. 

Soda gebruiken voor de verstopping

Het eerste wat je kunt proberen is de wasbak ontstoppen met soda. Je kunt hiervoor baking soda of huishoudsoda gebruiken. Meng dit met een liter kokend water en giet dit vervolgens rustig in de wasbak. Het mengsel laat je vervolgens overnacht inwerken in de wasbak. De volgende dag spoel je de afvoer met kokend water.  

Soda en azijn gebruiken

Wanneer je te maken hebt met een verstopping door kalk, dan kun je een mix van soda en azijn gebruiken. Je mengt hiervoor baking soda of huishoudsoda met azijn. Je zult zien dat het mengsel vervolgens begint te bruisen. Hierbij moet je heel goed opletten. Je wilt dit mengsel absoluut niet in je ogen hebben. Het mengsel giet je rustig in de wasbak en je laat het overnacht inwerken. De volgende dag kun je de wasbak spoelen met kokend water. Een verstopping door kalk is na deze behandeling zo goed als weg.

Een plopper gebruiken

Een andere manier om een wasbak te ontstoppen is natuurlijk door een plopper te gebruiken. Vrijwel iedereen heeft er wel een in de woning en het zorgt ervoor dat je redelijk makkelijke verstoppingen weer kunt ontstoppen. Het rubber van de plopper houd je even onder een warme kraan. Vervolgens kun je de plopper op de afvoer plaatsen. Vervolgens beweeg je de stok op en neer. Met deze techniek kun je de verstopping voelen vrijkomen. 

Een plopper gebruiken

Is de verstopping hardnekkig en krijgt u het zelf niet opgelost? Schakel dan een lokale loodgieter in. De loodgieter kan de oorzaak detecteren en verhelpen zelfs als deze heel diep zit.


Reageren is niet mogelijk.