Originele activiteiten voor kinderen

Originele activiteiten voor kinderen

Als ouder neem je je kinderen af en toe mee voor een dagje weg. Dit staat geheel in het teken van je kinderen zodat zij een dag lang kunnen uitrazen. Je neemt ze bijvoorbeeld mee naar de dierentuin, de bioscoop of een binnenspeeltuin. Allemaal leuk, maar soms is het leuk om wat nieuws te proberen. Zo raken jij en je kinderen nog eens geïnspireerd. Ben je op zoek naar een dagje uit dat net anders is dan normaal? In deze blog staat een lijstje van activiteiten die net anders zijn dan normaal.

Oude speelgoed en ambachten museum

Grote kans dat jij dit museum nog niet kende! Het speelgoed staat geheel in het teken van kinderspeelgoed en oude ambachten. Wat het zo leuk maakt is dat er ook veel speelgoed uit je eigen jeugd te vinden is. Dit betekent dat dit museum niet alleen vermaak voor je kleintjes betekent, maar ook voor volwassenen is er genoeg te zien. Je zal meteen een nostalgie voelen bij het binnenwandelen van het museum. Het museum beschikt ook over een groot café en er zijn wisselende exposities te zien.

Mini-golfen in Lage Vuursche

In het centrum van het land, verscholen tussen de bossen ligt een klein plaatsje. Lage Vuursche is bekend vanwege het mini-golfen, de vele pannenkoeken restaurants en de mooie omgeving. Het dorpje is gebouwd rondom een straat en is daarom erg overzichtelijk. Voor een dagje weg met kinderen ben je hier aan het goede adres. De mini-golfbaan is echt een begrip, al kan je er met oudere kinderen ook boeren golfen. Maak vervolgens een mooie omgeving in het aangrenzende bos en sluit af op het terras van een van de pannenkoekenrestaurants. Moe maar voldoen vertrekken jullie weer naar huis!

Klimbos

Is je kleintje klaar met het buitenspeelgoed? Een klimbos brengt aan buitenspelen weer een heel nieuw avontuur. Klimbossen kun je in elke provincie wel vinden. Voor de allerkleinste kinderen zijn er vaak activiteiten op de grond te doen zodat zij ook kunnen klimmen en klauteren. En als de kinderen oud genoeg zijn mogen ze dan ook echt de hoogte in. Voor de ouders is dit vaak ook hartstikke leuk om te doen… als je geen hoogtevrees hebt natuurlijk!


Reageren is niet mogelijk.