Verken de highlights van Drenthe met de auto

Verken de highlights van Drenthe met de auto

Heb je zin in een dagje uit in eigen land? Dan is Drenthe een prachtige bestemming! Er valt namelijk veel te beleven in Drenthe. De provincie heeft prachtige natuur, mooie musea en er worden vaak diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. In één dag kan je met de auto de mooiste highlights van Drenthe ontdekken. Heb je geen auto? Dan is het zeker een aanrader om een auto te huren, want de meeste plekken zijn het makkelijkste te bereiken per auto. Voor een prikkie kan je een auto huren in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Groningen.

Nationale Parken

Drenthe kent drie Nationale Parken. Het Nationaal Park Drentsche Aa mag je zeker niet missen. De Drentsche Aa is een beek die door het prachtige landschap heen slingert. Hier kan je de dag beginnen met een wandeling in het Balloérveld. Dit is een heideveld met prachtige veenmeertjes en zandverstuivingen. Ook zijn er in dit park pittoreske es- en brinkdorpen. Dit maakt het landschap afwisselend.  In het dorpje Ballo of Gasteren kan je bijkomen van de wandeling met een lekkere kop koffie.

Hunebedden

Drenthe staat vooral bekend om zijn hunebedden. Als je dit nog niet hebt gezien is dit zeker een aanrader, want hunebedden  zijn de oudste monumenten van Nederland. Hunebedden zijn restanten grafkamers die gemaakt zijn van zwerfkeien uit de IJstijd. Drenthe telt maar liefst 52 hunebedden! Dit zijn er echter te veel om allemaal te bekijken. Rijd daarom met je auto naar Borger. Hier ligt een hunebed van bijna 23 meter lang. Daarna kan je gelijk een bezoekje brengen aan het hunebedmuseum van Drenthe: Hunebedcentrum Borger.

Kamp Westerbork

Het Herinneringscentrum van Kamp Westerbork geeft een beeld van de Nederland tijdens de tweede wereldoorlog. Hier is een museum, kampterrein en beeldentuin. In 2014 is het kampterrein  opnieuw ingericht en er staan originele barakken. Tevens zijn er restanten van de oude spoorlijn te vinden.

Dineren in Assen

Na een dag vol cultuur, natuur en geschiedenis is het fijn om de dag af te sluiten in de hoofdstad van Drenthe: Assen. Assen staat vooral bekend om de TT, de bekende motorrace dat jaarlijks wordt gereden. Maar in Assen valt er meer te doen. Vanuit Westerbork rijd je gemakkelijk met de auto naar Assen. Hier kan je gratis parkeren bij het NS Station. Vanaf het station maak je een korte wandeling naar het centrum. In het centrum zijn tal van lekkere restaurants te vinden en kan je nagenieten van een heerlijke dag in Drenthe. Daarna kan voldaan naar huis rijden en je auto inleveren bij je autoverhuur.


Reageren is niet mogelijk.