Wat je moet weten over een terrasverwarmer onder een overkapping

Wat je moet weten over een terrasverwarmer onder een overkapping

Wil je lekker aangenaam buiten blijven zitten terwijl het ‘s avonds afkoelt? Dan zul je hiervoor ofwel een vuurtje voor moeten stoken of gebruik moeten maken van een terrasverwarmer. Deze laatste verwarmt je binnen een mum van tijd en zorgt ervoor dat je zeker nog langer buiten kan blijven zitten. Heb je een overkapping waar je de terrasverwarmer onder wilt gebruiken? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Een terrasverwarmer op gas of elektrisch?

Allereerst is het goed om te kijken of het om een half gesloten of helemaal gesloten overkapping gaat. Gaat het om een helemaal gesloten overkapping, dan is het namelijk sterk aan te raden om voor een elektrische terrasverwarmer te gaan in plaats van een terrasverwarmer op gas. Dit heeft te maken met de veiligheid. Heb je een half gesloten overkapping, dan kun je ook kiezen voor een terrasverwarmer op gas, maar een elektrische is ook hier aan te raden. De elektrische heater zorgt er vrijwel direct voor dat er een aangename warmte onder de overkapping komt, waardoor het er heerlijk vertoeven is.

Hangende en staande terrasverwarmers

Daarnaast is het goed om te bedenken wat voor soort terrasverwarmer je graag wilt hebben. Hierbij heb je de keuze tussen een hangende en een staande terrasverwarmer. Wanneer je een overkapping hebt, dan heb je te maken met een, misschien niet al te grote ruimte. Een hangende terrasverwarmer kan dan ook ideaal zijn. Zeker omdat je deze aan de wanden van de overkapping kan bevestigen. Wil je niet boren of schroeven in de overkapping en wil je de heater gemakkelijk kunnen verplaatsen? Dan is een staande misschien een betere keuze. Hier ben je wat flexibeler mee. 

Een terrasverwarmer als lamp

Het kan nog zo warm onder de overkapping zijn, maar als er geen (gezellig) licht is, dan is het waarschijnlijk nog niet erg fijn. Een terrasverwarmer heeft eigenlijk twee functies, hij geeft namelijk warmte, maar ook licht. Hierdoor kun je hem als een soort lamp gebruiken. Er zijn zelfs speciale terrasverwarmers in hanglamp vorm, waardoor hij in het midden van de overkapping kan hangen. Het licht is erg sfeervol en geeft een nog warmer gevoel aan de avond. Ideaal, zo hoef je namelijk niet een lamp én een heater te kopen, maar heb je gewoon beide in één.  


Reageren is niet mogelijk.