Weekendje weg in Drenthe

Weekendje weg in Drenthe

Deze vakantie blijft Nederland massaal in eigen land. Hoewel tripjes over de grens soms al mogelijk zijn, blijft dit jaar het eigen land het meest populair. Drenthe is een van de populaire provincies voor vakanties en weekendjes weg. Reis af met de auto vanaf jouw woonplaats met bijvoorbeeld auto huren groningen. In Drenthe is veel te doen voor jong en oud. Ben je op zoek naar inspiratie? In deze blog kun je de leukste uitjes vinden voor jouw weekendje weg in Drenthe.

Hunebedden

Denk je aan Drenthe, dan denk je waarschijnlijk ook gelijk aan de hunebedden. Om alles te weten te komen over deze monumenten kun je het beste terecht in het museum in Borger. Daar leer je onder meer over het gewicht van de hunebedden en hoe ze hier terecht gekomen zijn. Je kan daar tevens de grootste hunebed vinden en bewonderen. Wanneer je even genoeg hebt gezien kan je bij het museum op het aansluitende terras plaatsvinden voor een hapje en een drankje.

Zwemmen

Op zonnige dagen is het prachtig om de natuur van Drenthe te bezichtigen, maar ook op regenachtige dagen kan je in deze provincie nog genoeg doen. Zo zijn er genoeg zwembaden voor uren plezier. Terwijl de kinderen zich vermaken op de glijbanen kan jij een boekje lezen of zelf ook een duik wagen. De leukste zwembaden in Drenthe zijn te vinden in Center Parks in Dalen en Aquarenen in Emmen.

Slagharen

Dit pretpark ligt eigenlijk net over de grens met Overijssel, maar toch is het de moeite waard om te benoemen. In dit pretpark zijn de attracties onderverdeeld in diverse thema’s. Omdat het aantal bezoekers momenteel beperkt is vanwege het coronavirus dien je tijdig te reserveren om zeker te zijn van een plekje in dit populaire attractiepark.

Auto huren

Om zoveel als mogelijk uit je korte trip uit Drenthe te halen kun je het beste een auto huren. Bij auto huren arnhem kan je terecht voor een huurauto in de buurt van Drenthe. Wanneer er jonge kinderen meegaan op de weekendtrip kan je bij een auto ook kinderzitjes huren.


Reageren is niet mogelijk.